Hundkraft

Aktiva Hundar

Presentation

Jag heter Maria och är 50+. Jag har levt med hund i hela mitt liv, av varierande raser, men vid 20 års ålder kom min och min man Mats första brukshund in i familjen och sedan dess har det fortsatt så. I Början av 2000-talet så fick tävling och uppfödning en central roll i våra liv och vi fick vår första dobermann-kull 2007. Jag har även gått en ettårig utbildning i Hundens hus regi som slutfördes 2007. Där utöver har jag många kurser/utbildningar i ryggen och jag har tävlat i både lydnad, sök och precis startat upp med att tävla ipo och har nu planer på att även ge mig på bruksspåret. Oavsett ras så anser jag att alla hundar behöver använda både huvud och kropp för att må bra och mitt mål är därför att försöka individanpassa kurserna, att bl a ta hänsyn till ras och ålder. Våra hundar är ju framavlade för olika ändamål och har olika medfödda fallenheter och jag vill försöka öka förståelse för resp ras och tillgodose den enskilda hundens behov.

Jag har nyligen inlett ett samarbete med Linda Atmer, biolog och hundpsykolog och jag tror att vi kompletterar varandra bra och därmed kan erbjuda de flesta hundägare det som just de behöver för sin hund. Jag kommer att hålla mina kurser i första hand på Skogsdungens hunddagis/träningscenter i Kungens Kurva.

Lite om min hundutbildning:

Hundens beteende/utveckling SKK:s regi

Hundens anatomi/SKK:s regi

Hundens utfodring/SKK:s regi

Parning och valpning/SKK:s regi.

Uppfödarjuridik/grundkurs/SKK:s regi.

Uppfödarkurs i Hundutbildningsgruppens regi (Mats)

Instruktörsutbildning (ettårig utbildning) i Hundens hus regi.

Grundutbildning/A-B figurant för mentalbeskrivning (MH bruksraser).

Utöver detta har jag under alla dessa år gått div kurser/utbildningar i sök, lydnad och ipo hos välkända och välmeriterade hundkunniga och breddat mina kunskaper på att träna hund men även bli mer trygg i mitt "sätt".

De hundar som bor/ägs av oss:

Molecularis Svea

Dobforsport Aikido

Mezzrow`s Spencer (ägs av vår dotter).

Tycker du detta låter intressant slå en signal/maila, men titta först in under kurser och se om det är något som du tycker verkar intressant och som jag kan erbjuda just dig och din hund!

Copyright © 2012 by www.hundkraft.se. All rights reserved.